Bu web sayfası, çerezler kullanmaktadır. Web sayfasını kullanmaya devam ederek, bunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla bilgi

Gizlilik Politikası

1. Bir bakışta veri gizliliği

Genel açıklamalar

Aşağıdaki açıklamalar, web sitemizi ziyaret ettiğinizde kişisel verilerinizin akıbeti ile ilgili genel bir bakış sunmaktadır. Kişisel veriler, sizi kişisel olarak tanımlayabilecek tüm verilerdir. Verilerin korunması konusuyla ilgili detaylı bilgi için bu metin ile birlikte sunulan gizlilik politikasına bakınız.

Web sitemizde veri kaydı

Web sitemizdeki veri kaydından kim sorumludur?

Bu web sitesindeki veri işleme, web sitesi işletmecisi aracılığıyla gerçekleşir. İletişim bilgilerine bu web sitesisin künye bölümünden ulaşabilirsiniz.

Verilerinizi nasıl topluyoruz?

Verileriniz ilk aşamada sizin bunları bildirmeniz ile toplanır. Bu durum için örnek vermek gerekirse iletişim formunda vermiş olduğunuz bilgiler söz konusu olabilir.

Diğer veriler otomatik olarak web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgi sistemi tarafından toplanır. Bunların en önde gelenleri teknik verilerdir (internet tarayıcısı, işletim sistemi ya da sayfa ziyaret saati vb.). Bu verilerin toplanması, siz web sitemize girer girmez otomatik olarak gerçekleşir.

Bilgilerinizi ne için kullanıyoruz?

Bilgilerin bir kısmı web sitesinin hatasız bir şekilde hazırlanmasını sağlamak için toplanır. Diğer bilgiler ise sizin kullanıcı davranışınızı analiz etmek için kullanılabilir.

Bilgilerinizle ilgili hangi haklara sahipsiniz?

Her zaman ücretsiz olarak kayıtlı bilgilerinizin kaynağı, alıcısı ve hedefi ile ilgili bilgilendirilme hakkına sahipsiniz. Bunun yanı sıra bu bilgilerin düzeltilmesi, engellenmesi ya da silinmesini isteme hakkına sahipsiniz. Verilerin korunması konusuyla ilgili daha fazla sorunuz olursa her zaman künyede verilen adreslerimize başvurabilirsiniz. Ayrıcı yetkili denetim makamına şikayet etme hakkına sahipsiniz.

Analiz araçları ve üçüncü şahıslar tarafından sunulan araçlar

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde gezinme tutumlarınız istatistiksel olarak değerlendirilir. Bu durum her şeyden önce çerezler ve analiz programları ile gerçekleşir. Gezinme tutumlarınızın analizi genellikle anonim olarak gerçekleşir; gezinme tutumları üzerinden size geri takip yapılamaz. Bu analizlere itiraz edebilir ya da bunları belirli araçlar vasıtasıyla engelleyebilirsiniz. Bununla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki veri gizliliği beyanında bulabilirsiniz.

Bu analizlere itiraz edebilirsiniz. Sizi, itiraz etme imkanları ile ilgili bu gizlilik politikasında bilgilendireceğiz.

2. Genel uyarılar ve zorunlu bilgiler

Veri koruma

Bu sayfaların işletmecileri kişisel bilgilerinizin korunmasını ciddiye almaktadır. Kişisel bilgilerinizi gizli ve yasal veri gizliliği kuralları ile bu veri gizliliği beyanına uygun şekilde işleme alırız.

Bu web sitesini kullandığınızda birçok kişisel bilgi toplanır. Kişisel veriler, sizi kişisel olarak tanımlayabilecek verilerdir. Mevcut verilerin gizliliği beyanı, hangi bilgileri topladığımız ve onları ne için kullandığımız konusuna açıklık getirir. Ayrıca hangi amaçla ve nasıl gerçekleştiği konularına da açıklık getirir.

İnternetteki veri aktarımının (ör. e-posta yoluyla iletişimde) güvenlik açıklarına sahip olduğunu belirtmek isteriz. Dolayısıyla üçüncü şahıslara karşı verilerin yüzde yüz korunması mümkün değildir.

Sorumlu merciye ilişkin not

Verilerin gizliliği hususunda bu web sitesindeki sorumlu merci:

Martin Schilling
SCHILLING Gerätebau e.K.
Ernst-Zimmermann-Straße 9-11
88045 Friedrichshafen

Telefon: +49 7541 60404-0
E-posta: mail@schilling-fn.de

Sorumlu merci, tek ya da toplu olarak kişisel verilerin (isimler, e-mail adresleri vb.) amaç ve yöntemlerine karar veren gerçek veya tüzel kişidir.

Verilerin işlenmesine ilişkin olurunuzun iptali

Birçok veri işleme süreci sadece sizin açık onayınızla mümkündür. Bu hususta daha önce bahsedilen onayı her zaman iptal edebilirsiniz. Bunun için bizi e-posta yoluyla bilgilendirmeniz yeterli olur. İptal işlemine kadar gerçekleşen veri işlemleri iptalden etkilenmez.

Yetkili denetim makamına şikayet hakkı

Verilerin gizliliği hususundaki ihlallerde mağdur kişinin yetkili denetim makamına şikayet hakkı vardır. Verilerin gizliliği hususundaki sorularda yetkili denetim makamı, işletmemizde de makamı bulunan eyaletin devlet veri koruma görevlisidir. Veri koruma görevlilerinin bir listesi ve iletişim bilgilerini takip eden linkte bulabilirsiniz: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Veri taşınabilirliği hakkı

Verilerin, sizden aldığımız onay ile ya da bir sözleşmenin doldurulmasıyla otomatik olarak işlenmesi, kendi başına veya standart, makine tarafından okunabilen bir format şeklinde iletilmesi hakkına sahipsiniz. Verilerin başka bir sorumluya devrini talebiniz sadece bu durum teknik olarak mümkünse gerçekleşebilir.

SSL veya TLS şifreleme

Bu sayfa, güvenlik nedenleri ve bize web sitesi işletmecisi aracılığıyla gönderdiğiniz sipariş, talep vb. özel içeriklerinizin aktarımını korumak amacıyla SSL ile TLS şifrelemeye sahiptir. Şifreli bir bağlantıyı şöyle tanıyabilirsiniz; tarayıcınızın adres çubuğundaki “http://”, “https://” olarak değişir tarayıcı çubuğunuzda bir kilit sembolü belirir.

SSL veya TLS şifreleme aktif olduğunda, sizin bizimle paylaştığınız bilgiler üçüncü şahıslar tarafından okunamaz.

Bilgi edinme, engelleme, silme

Yürürlükteki yasal hükümler çerçevesinde kayıtlı kişisel bilgileriniz, bunların menşei ve alıcıları ile veri işleme amaçları hakkında her zaman ücretsiz bilgi edinme ve bu verilerin düzeltilmesi, engellenmesi veya silinmesi hakkına sahipsiniz. Bununla ve kişisel bilgiler konusunda başka sorularınız varsa künye altında belirtilmiş olan adres üzerinden bize her zaman müracaat edebilirsiniz.

 

Reklam e-postalarına karşı itiraz

Künye yükümlülüğü kapsamında yayınlanan iletişim bilgileri, açık bir şekilde talep edilmemiş reklam malzemesinin veya bilgi malzemelerinin gönderilmesi için kullanılamaz. Sayfa sahibi, ör. Spam e-postaları yoluyla gelen istenmeyen reklam bilgileri gönderimleri konusundaki yasal adımları gizli tutmaktadır.

3. Veri gizliliği görevlisi

Yasal olarak zorunlu veri gizliliği görevlisi

İşletmemiz için bir veri gizliliği görevlisi görevlendirdik.

Heike Schilling
SCHILLING Gerätebau e.K.
Ernst-Zimmermann-Str. 9-11
88045 Friedrichshafen

Telefon: +49 7541 60404-0
E-posta: mail@schilling-fn.de

4. Web sitemizde veri kaydı

Çerezler

İnternet sayfaları bazı yerlerde çerezler kullanmaktadır. Çerezler bilgisayarınız için bir tehdit oluşturmazlar ve virüs taşımazlar. Çerezler, hizmetlerimizi kullanıcı dostu, daha efektif ve güvenli hale getirmemize yardımcı olmaktadır. Çerezler, bilgisayarınızda depolanan ve tarayıcınızda saklanan küçük metin dosyalarıdır.

En çok kullandığımız çerezler “Oturum çerezleridir”. Bunlar, siteyi ziyaretinizden sonra otomatik olarak silinir. Diğer çerezler siz silene kadar cihazınızda kalır. Bu çerezler sayesinde bir sonraki ziyaretinizde tarayıcınızı tekrar tanıyabiliyoruz.

Tarayıcınızı, çerez kullanacağı zaman sizi bilgilendirecek şekilde ayarlayabilir ve özel durumlarda veya genel olarak bu çerezlerin her birini kabul etmek veya reddetmek için ayarlarını belirleyebilirsiniz. Çerezleri kabul etmemeniz halinde web sitemizin fonksiyonelliği kısıtlanabilir.

Elektronik iletişim işlemlerinden ya da sizin tarafınızdan talep edilen belli fonksiyonların (alışveriş sepeti fonksiyonu vb.) hazırlanmasından sorumlu çerezler zaruridir ve md. 6 par. 1 bent f DSGVO (Veri Gizliliği Temel Yönetmeliği) çerçevesinde kaydedilir. Web sitesi işletmecisinin teknik hataları gidermek ve daha iyi hizmet verebilmek adına çerezleri kaydetme hakkı vardır. Diğer çerezler (gezinme tutumunuzu analiz etme amaçlı çerezler vb.) kaydedilirse bu gizlilik politikasında ayrı olarak ele alınacaktır.

Sunucu günlük dosyaları

Sayfaların sağlayıcıları, söz konusu bilgileri otomatik olarak toplar ve tarayıcınızın otomatik olarak bize ilettiği sunucu günlük dosyalarına kaydeder. Bunlar:

Diğer veri kaynakları ile bu verilerin derlemesi yürütülmemektedir.

Veri işlenmesinin dayanağı, bir sözleşmeyi doldurma amacıyla verilerin işlenmesi veya sözleşme öncesi önlemlerin alınmasına izin veren, md. 6 par. 1 bent f DSGVO (Veri Gizliliği Temel Yönetmeliği).

İletişim formu

İletişim formunu kullanarak bize sorularınızı gönderirseniz taleplerinizi işleme koymak ve takip soruları olması durumunda, burada sağladığınız irtibat bilgileri dahil olmak üzere sorgu formundaki bilgileriniz saklanacaktır. Bu bilgiler olurunuz olmadan kimseyle paylaşılmaz.

İletişim formunda verilen bilgilerin işlenmesi sadece sizin onayınız ile gerçekleşir (md. 6 par. 1 bent f DSGVO). Bu oluru her zaman geri alabilirsiniz. Bunun için bizi e-posta yoluyla bilgilendirmeniz yeterli olur. İptalden önce gerçekleşmiş olan veri işleme operasyonları, bu iptalden etkilenmez.

İletişim formunda vermiş olduğunuz bilgiler, siz silinmesini veya kayıt iptalini talep etmediğiniz takdirde ya da kaydedilen bilgilerin amacının ortadan kalkmasına kadar (örneğin talebiniz gerçekleştikten sonra) bizde kalır. Zorunlu yasal hükümler - özellikle saklama süreleri - etkilenmeden kalır.

 

5. Analiz araçları ve reklam

etracker

Web sitemiz etracker analiz hizmetini kullanır. Sağlayıcı: etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1, 20459 Hamburg, Almanya. Veriler ile anonim bir kullanıcı profili oluşturulabilir. Bunun için çerezler kullanılabilir. Çerezler, tarayıcınızın geçici belleğine kaydedilen küçük metin verileridir. Çerezler tarayıcınızın tekrar tanınmasını mümkün kılar. etracker teknolojisi ile toplanan veriler kişinin ayrı onayı olmadan kullanılmaz, web sitemizin ziyaretçilerinin kimliği açığa çıkarılmaz ve kişisel veriler anonim kullanıcılar ile bağdaştırılmaz.

etracker çerezleri siz silene kadar cihazınızda kalır.

etracker çerezlerinin kaydedilmesinin dayanağı, md. 6 par. 1 b. f DSGVO. Web sitesi işletmecisi, anonim kullanıcı davranışları analizinde hem web sitesi hem de reklamları daha etkili hale getirmek adına meşru menfaat görmektedir.

Gelecek için veri toplanması ve kaydedilmesine etkili bir şekilde her zaman karşı çıkabilirsiniz. Gelecek için ziyaretçi bilgilerinizle ilgili verilerin toplanması ve kaydedilmesine karşı çıkmak amacıyla linki takip ederek etracker tarafından bir Opt-Out-Cookie edinerek sonraki ziyaretlerinizde etracker tarafından tarayıcınızdan ziyaretçi bilgilerinizin toplanmamasını ve kaydedilmemesini sağlayabilirsiniz: https://www.etracker.de/privacy?et=V23Jbb.

Böylece etracker tarafından “cntcookie” adında bir Opt-Out-Cookie yerleştirilecektir. Lütfen bu çerezi ret isteğinizin devam etmesini istediğiniz sürece silmeyiniz. Ayrıntılı bilgileri etracker gizlilik politikasında bulabilirsiniz: https://www.etracker.com/de/datenschutz.html.

İş verilerinin işlenmesiyle ilgili bir anlaşmanın akdedilmesi

Biz etracker ile iş verilerinin işlenmesi hususunda bir anlaşma yaptık ve Alman veri koruma görevlilerinin etracker kullanımı konusundaki katı gereksinimlerine tamamen uyuyoruz.

6. Bülten

Bülten verileri

Web sitesinde sunulan haber bültenini almak isterseniz sizden bir e-posta adresinin yanı sıra belirtilen e-posta adresinin sahibi olduğunuzu doğrulamanıza ve haber bültenini almayı kabul etmiş olduğunuz bilgilere ihtiyacımız olur. Detaylı bilgi sadece istek halinde toplanacaktır. Bu bilgileri sadece talep edilen bilgilerin gönderilmesi için kullanırız ve üçüncü taraflarla paylaşmayız.

Bülten aboneliği formunda verilen bilgilerin işlenmesi sadece onayınıza dayalı gerçekleşir (md. 6 par. 1 b. a DSGVO). Verilerin, e-posta adresinin kaydedilmesi ve bunların haber bülteni gönderilmesi için kullanımına ilişkin verilen oluru her zaman örneğin haber bültenindeki “Abonelikten çık” linki ile geri alabilirsiniz. Daha önce gerçekleşmiş olan veri işleme operasyonları, bu iptalden etkilenmez.

Bize bülten aboneliği amacıyla vermiş olduğunuz bilgiler, siz abonelikten çıkana kadar kayıtlı kalır ve abonelik iptalinden sonra da silinir. Başka bir amaçla bizde kayıtlı olan bilgiler (üyeler için e-mail adresleri vb.) bu durumdan etkilenmez.

7. Eklentiler ve araçlar

YouTube

Web sitemiz Google tarafından işletilen YouTube eklentilerini kullanır. Sayfaların işletmecisi: YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

YouTube eklentisi olan sayfalarımızdan birini ziyaret ettiğinizde, YouTube sunucuları ile bir bağlantı gerçekleştirilir. Böylece YouTube sunucusu, hangi sayfamızı ziyaret ettiğiniz konusunda bilgilendirilir.

YouTube hesabınıza giriş yapmışsanız YouTube, gezinme tutumunuzu direkt olarak profilinize ekler. Bu durumu YouTube hesabınızdan çıkış yaparak engelleyebilirsiniz.

YouTube kullanımı online tekliflerimizi daha cazip bir hale getirmek içindir. Bu, md. 6 par. 1 bent f DSGVO (Veri Gizliliği Temel Yönetmeliği) uyarınca meşru bir çıkar teşkil eder.

YouTube kullanıcı verileri ile ilgili daha fazla bilgiyi YouTube'un gizlilik politikasında bulabilirsiniz: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Web Fonts

Bu sayfa fontların uyumlu bir şekilde gösterilebilmesi için Google tarafından sağlanan web yazı tiplerini kullanmaktadır. Bir sayfa yüklenirken, tarayıcınız gerekli web yazı tiplerini metin ve fontları düzgün görüntüleyebilmek için tarayıcı önbelleğine yükler.

Bu amaçla kullandığınız tarayıcı Google sunucuları ile bağlantı kurar. Böylece Google, IP adresiniz ile bizim sayfamızı ziyaret ettiğinizin haberini alır. Google Web Fonts kullanımı, online tekliflerimizi daha cazip ve homojen bir hale getirmek içindir. Bu, md. 6 par. 1 bent f DSGVO (Veri Gizliliği Temel Yönetmeliği) uyarınca meşru bir çıkar teşkil eder.

Eğer tarayıcınızın web yazı tipleri desteği yoksa bilgisayarınızın standart bir yazı tipini kullanılacaktır.

Google Web Fonts ile ilgili daha fazla bilgiyi https://developers.google.com/fonts/faq altında ve Google'ın gizlilik politikasında bulabilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Haritalar

Bu sayfa, Google Haritalar'dan bir API kullanmaktadır. Sağlayıcı, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA merkezli Google Inc. firmasıdır.

Google Haritalar fonksiyonlarının kullanılabilmesi için IP adresinizin kaydedilmesi gereklidir. Bu bilgiler genellikle Google'ın ABD'deki bir sunucusuna iletilir ve orada kaydedilir. Bu sayfanın sağlayıcısının bu bilgilerin aktarımı konusunda bir etkisi yoktur.

Google Haritalar kullanımının amacı, online tekliflerimizi daha cazip bir hale getirmek ve tarafımızdan web sitesi üzerinde verilen bölgelerin daha kolay bulunabilmesini sağlamaktır. Bu, md. 6 par. 1 bent f DSGVO (Veri Gizliliği Temel Yönetmeliği) uyarınca meşru bir çıkar teşkil eder.

Kullanıcı verileri ile ilgili daha fazla bilgiyi Google'ın gizlilik politikasında bulabilirsiniz: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.